Dagje Efteling in de regen, tips!

Dagje Efteling in de regen, tips!

De Efteling is en blijft nog steeds één van de mooiste pretparken om met de kinderen te doen!  Bij ons stond dus de Efteling nog in de planning om met de kinderen te doen voor de zomervakantie begon.  Ik had kortingskaartjes van de Albert Heijn gespaard, waarmee we zomaar even dertig Euro korting hadden.  De twee jongsten moeten nog niet betalen.
We waren aan het wachten op ‘goed weer’, op een maandag of een woensdag.  Ik heb maandag maar twee lesuurtjes en woensdag ben ik (normaal) vrij, dus als we dan de kindjes thuis hielden van school, dan moest dat lukken.  De Efteling ligt namelijk maar op een goed uurtje rijden van hier.

De oudste is nog niet schoolplichtig, volgend schooljaar is dat anders, maar dit jaar kon het nog net.
Helaas was het weer niet zo goed de laatste weken.  En gisteren is manlief voor de zesde keer op rij naar China vertrokken… Het was dus maandag ‘nu of niet meer!’  Ik wilde absoluut gaan als het rustig was in de Efteling…
Onder het motto: “Het kan toch niet de hele dag regenen!” gingen we dan vorige maandag met de drie kindjes naar de Efteling.  Het was er heerlijk rustig en droog… tot we de eerste attractie hadden gedaan, toen begon het te miezeren.  Tegen het einde van de dag was het alleen maar harder gaan regenen!

Tips om de regen te overleven in de Efteling

1) Neem goede regenkledij mee.

Klinkt vrij vanzelfsprekend, toch…
De kinderen hadden blijkbaar best goede jasjes, dit was echt een vuur water-doop voor die dingen!
De jongste was niet zo goed voorzien!  Ik spurtte dus naar de eerste winkel en kocht een Jokie-poncho – er is geen beter excuus om dat te kopen dan ‘Ik heb het nodig!’

Ook papa, eeuwig in T-shirt, vest of jeans jasje liep een aantal uren een winkeltje binnen voor een regen poncho.

Ik had wel een regenjas, het ding heeft het best lang uitgehouden.  Toch bleek een hele namiddag in de regen te veel te zijn.  Toen ik in de auto stapte was ik nat tot op mijn huid!

2) Kies de attracties ‘met dak’

De gondoletta’s, panda-droom, fata-morgana, carnaval festival, droomvlucht, …. ze hebben een dak  en op een rustige dag als maandag sta je al snel aan te schuiven bij het overdekte stukje bij veel attracties. Want welke gek gaat er nu met zo’n weer naar de Efteling?

3) Spreek met de werknemers van het park.

Het is me al vaker opgevallen, maar de werknemers van de Efteling moeten volgens mij een clausule ‘Vriendelijkheid en behulpzaamheid’ ondertekenen of zo.
Ze blijven lachen, ze blijven je een fijne dag toewensen, ze blijven het positieve benadrukken,…  Echt – Efteling personeel is TOP!

4) Neem kinderen mee

Mijn gemoed is een paar keer helemaal onder nul gezakt… Ik had het me zo anders voorgesteld.  Droog weer, niet te druk, genieten in de Efteling…
Het werd heel nat, niet druk, brompot mama in de Efteling… héél even toch.

Want kinderen maakt het allemaal niet uit!  Ze zijn in de Efteling en het is er leuk en ze zijn samen met mama en papa!
“Gaan we nog eens” heb ik de hele dag gehoord en ‘nog eens’ was geen probleem, want het was niet druk.
“Ohhhh, mooi, mama kijk!” heb ik de hele dag gehoord en ze hadden gelijk, het was ‘oh mooi’.
De kindjes bleven lachen, bleven gaan, klaagden geen enkele keer (tot we naar huis moesten en ze van mij hun broeken en sokken moesten uitdoen om droge spullen uit de winkel aan te doen!)
Regen kon hen niet deren!  Het is leuk in de Efteling – punt!
En eigenlijk hadden ze ook gewoon gelijk!

Wat je van kinderen leren kan, zo op de meest regenachtige dat in de Efteling…
Positief blijven mama!

De oudste dochter ging slapen en zei “Mama, de Efteling zit in mijn hoofd.” en ik wist precies wat ze bedoelde.
Het was een geslaagde uitstap, ondanks de regen was dit een top familiemoment!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *