Vliegreis met kids – mijn tips

Vliegreis met kids – mijn tips

Veel ouders zien er toch een beetje tegenop. Een (lange) vlucht met een baby of peuter. Bang dat de kleine bijvoorbeeld gaat huilen, niet slaapt of pijn heeft aan de oortjes. Wij hebben inmiddels al vele vluchten met onze kleine spruit “doorstaan”. Ik deel dan ook graag mijn tips om ervoor te zorgen dat jullie vlucht ook zo soepel mogelijk verloopt.

  • Ik maakte een paklijst met wat allemaal mee moest in de handbagage. Ook kochten we twee kleine nieuwe dingen voor Saar die ze tijdens de vliegreis open mocht maken. Dit was ook een tip die ik veel tegenkwam en soms moet je het jezelf wat makkelijker maken.
  • Ik had een aantal filmpjes gedownload via Netflix zodat we deze ook zonder internet konden afspelen en Saar deze dus eventueel in het vliegtuig zou kunnen kijken. Heel handig om achter de hand te hebben.
  • Onze heenreis was precies tijdens haar middagslaapje. We besloten daarom de slaapzak mee te nemen en deze hebben we haar ook aangedaan zodat ze een slaapassociatie zou krijgen. Toch wel een beetje tot onze verbazing sliep ze twee uur (!) We hadden van tevoren niet gedacht dat ze zou gaan slapen.
  • Relax! Maak jezelf niet te druk. Als jij onrustig bent voor/tijdens de vlucht zal de kleine dit ook merken. Gedachten worden dingen dus denk positief!
  • We hebben Saar op het vliegveld en bij de gate bewust veel zelf laten lopen/rennen. Dit omdat ze daarna zo’n 3,5 uur stil moest zitten in het vliegtuig en ze in elk geval haar energie kwijt kon van tevoren.
  • Saar heeft tijdens het dalen totaal geen last gehad van haar oren gelukkig. Op de terugweg wilde ze wel bij mij drinken (ik gaf toen nog borstvoeding) en dat heb ik dus ook gewoon gedaan. Natuurlijk zat ze gewoon vast in haar eigen riem, dat ging prima en was voor mij ook weer zo’n geluksmomentje.
  • Geniet ervan! Het is zoiets moois om samen als ouders met je kind de wereld te kunnen gaan ontdekken. Oké, dat klinkt misschien heel cliché maar het is een hele ervaring. Zonde als je dat aan je voorbij laat gaan omdat je telkens bang bent voor hoe je zoon/dochter gaat reageren. Stel jezelf flexibel op en ben in het moment. Het loopt allemaal wel los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *