Elsenhove Halloweenfeest

Elsenhove Halloweenfeest

Het griezelevenement Halloween rukt op in de lage landen. Voor het eerst werd zondag een halloweenfeest gevierd op speelboerderij. Het trok meer dan achthonderd bezoekers. Zij namen minstens honderd uitgeholde pompoenen mee. Volgens de organisatioren was het een groot succes. Ook het ’t Open Hof en de schouwburg stonden dit weekend in het teken van het griezelfeest. Halloween is een van oorsprong Keltisch feest op de dag voor Allerheiligen (1 november). Dan zouden de geesten van alle in het voorgaande jaar gestorvenen terugkomen en proberen een levend lichaam in bezit te krijgen voor het volgende jaar. De geesten der doden zouden door voedsel worden aangetrokken, vandaar dat kinderen (griezelig verkleed) ook in het duister langs de deuren gaan om voedsel te vragen.  Om de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Vandaar de pompoenen. In christelijke kring beschouwen velen Halloween als een occult georienteerde traditie, waarvan men verre zou moeten blijven.

Ik heb het met de kids als heel leuk ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *